keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Perhe kasvaa

Juuso kasvoi ja kehittyi hyvin ja Jussi vaimoineen olivat onnellisia kun heillä on tämä pieni poika. Samana vuonna vaimo huomasi taas olevansa raskaana, perheelisäystä on tulossa ja lasten ikäero tulee olemaan vain vuoden. Tarkoitus on tehdä näitten lisäksi myös lisääkin lapsia.


Monesti kun oltiin kiertämässä ovelta ovelle, Juuso-vauva oli mummolassa hoidossa ja mummolaan muuttanut uusi kotiapulainen Mira hoiti vauvaa monesti ja oli oikein mielissään kun sai elämäänsä vauvan jota saa hoitaa. Vauvanhoito oli ollut aina Miran unelma ja nyt Miran unelma oli toteutunut kun Mira sai hoitaa Juusoa.


Juuson serkku Pedro oli usein myös hoidossa mummolassa mutta Pedron kanssa Mira ei aina oikein pärjänyt koska Pedro kiljahteli kovaan ääneen ja oli todella vilkas niin ettei Mira kyennyt juoksemaan perässä ja Mira hieman säpsähteli kovia ääniä. Miralla on Downin syndrooma ja tuo johtuu ihan siitä. Mutta kyllä Jussin äiti hyvin mielellään hoiti Pedroakin ja Pedro oli hoidossa joskus myös Juusolla ja Juuson vaimolla.


Juuso oppi aikanaan jokeltamaan ja hymyilemään ja nauramaan ja oli iloinen veitikka myös Juuso, vähän saman tyyppinen kuin serkkunsa Pedro. Pedro tykkäsi leikkiä Juuson kanssa ja yhdessä pojat ääntelivät toisilleen ja Pedro usein meni Juuson viereen ja silitteli Juusoa ja laittoi posken Juuson poskea vasten.


Juuso söi ja nukkui hyvin ja oli terve poika. Kasvu eteni kasvukäyrien mukaisesti ja muutenkin kehitys oli normaalia. Juuso tykkäsi olla vaunojen kyydissä ja kun Juusoa työnnettiin lastenvaunuissa niin Juuso nukahti kaikkein parhaiten sillä keinolla. Jussin sisko Jadessa oli saanut kaksostytöt ja monesti kun oltiin Jadessan luona käymässä niin Juuso ja kaksostytöt nukkuivat vierekkäin kaikki kolme ja se oli söpön näköistä. Suvussa vauvoja ja pikkulapsia oli useita tällä hetkellä.



Kuukaudet kuluivat ja Juuso oppi ryömimään ja konttaamaan. Siinä oli sitten pojassa vahtimista kun vilkas Juuso konttaili pitkin lattioita ja osoittautui melkoisen villiksi epeliksi. Kun Juuso konttasi niin Pedro-serkku oli riemuissaan tuosta ja pojat kilpaa konttailivat pitkin lattioita. Pedro tykkäsi myös vieritellä Juuson kanssa palloa. Se oli yksi poikien varhaisista yhteisleikeistä ja oli hauskaa nähdä miten kaksi pientä mustaa poikaa jotka ovat serkukset, niin paljon tykkäsivät toisistaan.



Juuso oppi kävelemään siinä hieman alle vuoden ikäisenä ja aluksi kaatuili kävellessään mutta lopulta oli siinäkin yhä etevämpi ja ehtiväisempi joka paikkaan. Niinä aikoina tuli synnytyksen aika ja Juuson äiti meni synnyttämään. Syntyi toinen musta pikkupoika ja nyt oli petheessä kaksi poikaa. Juuso ja Juuson pikkuveli. Juuson pikkuveli sai nimekseen Joakim.


Juuso ihmetteli kovasti uutta tulokasta ja tykkäsi seurata  vierestä aina kun äiti tai isä hoitaa Joakimia. Joakim oli temperamentikkaampi ja vaativampi kuin Juuso ja Joakim huusi ja parkui enemmän kuin mitä Juuso oli ihan vauvana parkunut. Äiti oli kotona molempien poikien kanssa, poikia ei viety vielä päivähoitoon ja päätettiin että hoitoon laitetaan pojat vasta sitten kun ovat yli kolmevuotiaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti