keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Pikkupoikien elämää

Perheessä oli kaksi pientä poikaa, vuoden vanha Juuso ja vauva nimeltä Joakim. Juuso oli oppinut kävelemään jo ja sanoi muutamia sanoja. Joakim oli ihan pieni vauva vielä mutta Joakimia oli jo moni ehtinyt hoitaa.


Mummo joka tosin kuoli jokin aika sitten vielä elossa ollessaan tykkäsi hoitaa Joakimia, samoin myös isovanhempien luona nykyään asuva Mira oli innokas Joakimin hoitaja jolta sujui kaikki hoitotoimet ja Joakim viihtyi Miran hoidettavana ja hyvin sujui ja Miraan saatettiin luottaa siinä määrin että jos johonkin oli menoja eikä voitu ottaa mukaan koko porukkaa niin Mira hoiti lapsia silloin.



Juuso seurasi vierestä aina kun Joakimia hoidetaan ja silitteli Joakimin päätä ja koska ei osanut sanoa vielä "Joakim" niin sanoi usein "Oaki". Näitten poikien äiti huomasi olevansa jälleen raskaana ja taas on tulossa perheeseen uusi vauva. Nyt oli hoitamista paljon jo näissä kahdessakin, oli kaksi pientä ja äiti oli kotiäitinä pienten kanssa ja suunnitteli jäävänsä kokonaan kotiäidiksi että voi olla lasten kanssa mahdollisimman paljon.


Joakimin vauvavuosi meni hyvin, Joakim kehittyi normaalisti ja oli ensimmäiset kuukaudet aika itkuinen mutta lopulta sitten rauhoittui ja arveltiin että se itkuisuus on varmaan johtunut koliikista. Joakim kasvoi kovasti ja oli isompana sitten jo rauhallisempi. Joakim konttaili pitkin lattioita siinä yksivuotiaaksi tullessaan ja Juuso oli kaksivuotias ja sanoi jo joitakin sanoja selvästi. Äiti odotti kaksosia ja meni synnyttämään. Synnytys oli vaikea ja äiti menetti paljon verta. Verensiirto olisi ollut tarpeen mutta koska perhe kuuluu Jehovan Todistajiin, niin he kieltäytyivät verensiirrosta. Kaksospojat syntyivät terveinä ja hyvinvoivina mutta äiti kuoli synnytykseen.



Se oli surun päivä nyt kun äiti kuoli ja Jussi jäi neljän ale kolmevuotiaan pojan yksinhuoltajaisäksi. Jussi otti töistään lomaa hoitaakseen kaksosia ja kaksosten isoveljiä. Juuso ja Joakim olivat itkuisia ja levottomia ja heillä oli selvästi äitiä ikävä. Kaksospoikien hoito sujui Jussilta hyvin ja Jussi oli nyt vanhempainvapaalla poikien kanssa töistään ja suunnitteli että jos ei sitten vanhempainvapaan päättyessä löydy päivähoitopaikkaa pikkupojille, niin Jussi ja pikkupojat muuttavat asumaan Jussin vanhempien luokse Liperiin, suureen maalaistaloon jossa Jussi ja sisarukset elivät onnellista lapsuuttaan siinä kouluikäisinä kun muutettiin Utahista Suomeen.




Vanhemmat sanoivat, että tottakai sinne saa tulla. Vanhemmat olivat jo melkoisen iäkkäitä ja tällä hetkellä viereisessä talossa asuva Julia hoiti pääsääntöisesti lehmät ja muut kotieläimet sekä myös löytökissat joita heillä oli heidän omalla kissatalollaan, mutta Jessica, Mira sekä myös varsin tomeraksi ja toimeliaaksi osoittautunut Riina auttoivat maatalon töissä ja vanhemmatkin tekivät sen minkä jaksoivat. Jos Jussi tulee sinne, niin Jussista on lisäapua maatilan töissä ja kaikki nuo pikkulapset ovat hyvässä hoidossa kun hoitajia ja perään katsojia riittää kyllä noille poikaviikareille ja myös vauvoille koko talon täydeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti