tiistai 29. elokuuta 2017

Pojat jotka olivat täysin jatko-opintoihin kelpaamattomia

Ysiluokalla jatkui se sama hulina, hälinä, alisuoriutuminen ja kaiken ranttaliksi laittaminen. Pojat keksivät temppuja, pinasivat koulusta, eivät lainkaan ottaneet koulunkäyntiä vakavasti ja sanoivat ruokalassa ruokalan työntekijöille ruokaa kuraksi, oksennukseksi, kakaksi ja pissiksi ja vaikka miksi muuksikin ja irvistelivät ja sikailivat ruuan kanssa ja sotkivat, ääntelivät kuin eläimet ja meno oli aivan päätöntä eikä mitkään jälki-istunnot eikä rehtorin puhuttelutkaan auttaneet tuohon, meno oli kuin viidakossa noilla pojilla.


Mutta Sofia-serkkua kohtaan pojat olivat kilttejä ja kerran kun Sofia onnellisena mussutti useaa eri pullaa niin opettaja arvasi heti, että pojat on pöllineet pullaa ja antaneet pullat Sofialle. Pojat monesti kun olivat pöllineet Sofialle herkkuja, kumarsivat Sofiaa ja sanoivat "Teidän majesteettinne, prinsessa Sofia, tässäpä teille pullaa!" ja Sofia söi pullaa.



Rehtori otti pojat puhutteluun ja sanoi että nyt taitaa pojat olla niin, että olette täysin kelpaamattomia jatko-opintoihin ja ensi viikolla järjestetään moniammatillinen palaveri jossa mietitään teidän siirtämistä hoitokotiin suoraan peruskoulun jälkeen. Pojat viheltelivät ja naureskelivat siinä puhuttelussa. Eivät suhtautuneet asiaan ollenkaan vakavasti.



Sitten tuli se palaveri, jossa oli mukana poikien ukki sekä myöskin poikia tähän saakka hoitanut ja kasvattanut Riina joka oli tässä vaiheessa jo 23-vuotias. Myös sosiaalityöntekijä ja Timpurin hoitokodin johtaja sekä myöskin neuropsykiatrian ylilääkäri oli mukana puhuttelussa. Ylilääkäri oli vahvasti samaa mieltä kuin rehtori, että nuo pojat on ehdottomasti laitettava valvotun asumisen yksikköön. Ylilääkäri sanoi pojille:"Teissä taitaa olla myös pahuutta mukana. Ei tuollainen pahuus selity yksistään ADHD:lla eikä lievällä kehitysvammaisuudella vaan pahoja poikia olette. Teidät tullaan sijoittamaan pienryhmäkotiin, joka on valvotun asumisen yksikkö. Siellä on erittäin valvottua."




Sosiaalityöntekijä lupasi tehdä maksusitoumuksen hoitokotiin ja ylilääkäri lupasi kirjoittaa lausunnot pojille kuntoutustukea ja eläkkeensaajan hoitotukea varten ja hoitokodin johtaja lupasi ottaa pojat hoitokotiin ja laittaa poikien hoitosuunnitelmat vireille. Myös ukki ja Riina olivat sitä mieltä, etteivät he jaksa poikien kanssa enää ja pojat on laitettava hoitokotiin ja siitä, miten poikien elämä hoitokodissa sujuu, on luettavissa näillä sivuilla: http://timpurmanni.blogspot.fi/



Mietittiin myös, että pojat aluksi osallistuvat hoitokodin omaan päivätoimintaan mutta myöhemmin harkitaan jonkinlaista kuntouttavaa työtoimintaa myös hoitokodin ulkopuolisessa paikassa ja sitä että siellä pojat käyvät hoitokodilta käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti